馃挅Domowa Szarlotka Jaglana od Ani馃挅

JAGLANA SZARLOTKA馃挅

SK艁ADNIKI:
-2 szklanki kaszy jaglanej
– 1szklanki mleczka kokosowego z puszki
– 3 – 3,5 szklanki wody
– 2-3 艂y偶ki erytrolu
– 1 laska wanilii
– ok. 1kg jab艂ek
– cynamon
– wi贸rki kokosowe 10g

PRZYGOTOWANIE:
Kasz臋 jaglan膮 p艂uczemy kilkukrotnie w ciep艂ej wodzie, pocierajac ziarenka o siebie ( do momentu a偶 woda przestanie by膰 m臋tna). W garnku zagotowujemy 3 szklanki wody i 1 mleka kokosowego , wsypujemy kasz臋, dodajemy erytrol i cynamon do smaku. Ca艂o艣膰 gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem, a偶 kasza b臋dzie mi臋kka i wch艂onie ca艂y p艂yn. Od czasu do czasu mieszamy. Jab艂ka obieramy i kroimy na grube plasterki, r贸偶nych wielko艣ci. Pokrojone jab艂uszka umieszczamy na suchej patelni i chwil臋 sma偶ymy z dodatkiem erytrolu i cynamonu. Tortownic臋 wyk艂adamy papierem do pieczenia. Po艂ow臋 gotowej cieplej kaszy r贸wnomiernie wyk艂adamy na dno. Na kaszy umieszczamy jab艂ka r贸wnie偶 ciep艂e, a na nich kolejn膮 warstw臋 kaszy. Na koniec posypujemy wi贸rkami.
Pieczemy w 180 stopniach, ok. 50 minut.
Smacznego! 馃檪 




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked