Kolejny przepis dla Was na zdrowe „co nieco” od naszej klubowiczki Asi Hybsz 😉 Tym razem batoniki <3
BATONY KAKAOWO-KOKOSOWE
SKŁADNIKI:
Po 5 łyżek
– wiórki kokosowe
– płatki owsiane
– mąka ryżowa
– rodzynki
Do tego:
– 2 łyżki oleju kokosowego
– 3 łyżki kakao lub karobu
– 2 łyżki lnu mielonego
– 165ml mleka kokosowego ( ja używam firmy aroy bez dodatków)
– 1 szkl. Wody
– 200g daktyli suszonych
WYKONANIE:
Rodzynki i daktyle zalać 1 szkl wrzątku. Po 15 min zmiksować na gładką masę nie odlewając wody. W misce wymieszać wszystkie suche składniki z olejem i mlekiem kokosowym. Dodać zmiksowaną masę. Wymieszać wszystko razem, przełożyć do foremki i piec w 180 st przez 20-25 minut. Można dodać inne składniki np. Orzechy lub suszone owoce.
Smacznego 😉